måndag 12 september 2011

Tack snälla staten för vargen!

Igår kväll sågs en ensam varg knappt 100 meter från vår gräns. Observationen är tillförlitlig.

Hund eller varg???     Foto: författaren på "okänd plats"

Nu kan kanske några tycka att detta är ett straff för att jag de senaste veckorna har haft en del kritiska inlägg mot den förda rovdjurspolitiken, men inget kunde vara mer fel!

Jag tackar istället staten för att vi äntligen får en ökning av den biologiska mångfalden (t.ex. dyngbaggar i byteskadaver efter vargen) i vårt område. Vi som bor här känner lite till mans tacksamhet för den "respekt och hänsyn" (miljöminister Anders Carlgren) samhället visar mot landsbygdsbefolkningen.
Vi ser också med spänning fram emot andra positiva effekter vargen kan ha på t.ex. boskap, får och andra tamdjur. Våra jakthundar känner sig likaså lättade över att slippa ut och jaga i skogarna.

Som skogsägare ser jag verkligen fram emot att den river så många som möjligt av de alldeles för många älgar som förstör alla möjligheter till tallföryngringar för oss. Jag är visserligen också jägare, men Jante-lagen förhindrar ändå att vi får skjuta tillräckligt med älg för att skydda vår skog, så därför är vargen en välsignelse för oss.
Sådana här kanske vi snart får "glädja oss" åt i Östergötland???
Länsstyrelsen vill ha ett revir just i våra del av länet. Foto: författaren på "okänd plats"

Har vi lite tur kan vi kanske snart få "glädja" oss år en lycklig tilldragelse i våra trakter likt det på bilden ovan! Bilden är tagen av författaren. Plats! Tja, säg det!
Observera dock att observationen enligt bilden ovan INTE är kvalitetssäkrad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar