onsdag 26 februari 2014

SJUKRESELOGIK ??? I ÖSTERGÖTLAND


IIgår var en bekant från Igelfors på läkarbesök på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Hen hade åkt med sjukresebil (p.g.a. ryggsjukdom) till sjukhuset till en entré på baksidan. Där fick hen också ett recept på medicin. En sjukresetaxi hämtade sedan vederbörande vid samma entré.

 Hen bad då chauffören att åka runt tillhuvudentrén på framsidan av sjukhuset för att gå in på apoteket och hämta ut medicinen.

     MEN SE DET GICK INTE ALLS DET !!!

 Föraren vägrar först låta henne hämta medicinen med hänvisning till att han bara får köra patienten från dörr till dörr, dvs i dett fall från entrén på baksidan till bostaden i Igelfors. Efter en viss diskussion ger han delvis med sig. Hen tillåts gå in på apoteket, få ut medicinen och sedan vara tillbaka till sjukresebilen, men det fick inte ta längre tid än 3 (TRE) MINUTER!


Vad kallar man ett sådant beteende för?

  Hur kan någon tro att det ska gå på tre minuter. Bara att gå in till apoteket och tillbaka tar för hen mer än 3 minuter.


- Hur kan någon som denna chaufför uppföra sig på detta sätt?   
- Finnes det inte ett uns av empati och förståelse för dem han skjutsar?
- Hur beter han sig mot alla gamla, sjuka och handikappade? De betalar ju en stor del av hans inkomst.
- Är det så landsting och kommun vill ha det?

  I detta fall var alternativet att hen låtit sig skjutsas direkt hem för att sedan beställa en ny resa till apoteket (5 mil enkel väg) för att hämta medicinen. Kostnaden för en sådan helt onödig resa betalas dels av landsting/kommun, dels av patienten i form av ökade smärtor med åtföljande tung smärt-medicinering.
VAD ÄR DET FÖR SAMHÄLLE VI LEVER I IDAG?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar